Zeytinyağlı enginar

Zeytinyağlı enginar

Sağlık değeri yüksek muhteşem zeytinyağlı enginar tarifini mutlaka deneyin!


Malzemeler 4 Kişilik

  • 4 adet enginar
  • 1 kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı un
  • Tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker
Registration

KadınlarBilir üyesi olun ve size özel fırsatlardan faydalanın!

Üye Ol

Hazırlanışı

  1. Soğanı ince piyaz doğrayın. Sarımsakları ikiye kesin. Zeytinyağını tencereye koyup, soğan, sarımsak, tuz ve şeker ekleyin. Ocağı yakıp soğanlar şeffaflaşana kadar orta ateşte soteleyin.


  2. Bezelyeleri ekleyip karıştırın. Ayıklanmış, yıkanmış enginarları yerleştirip 2 bardak sıcak su ilave edin. Kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.


  3. Limon suyu, un ve yarım bardak suyu bir kasede çırpıp tencereye ilave edin. 5-6 dakika daha pişirin. Dereotunu ekleyip kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servisten önce bezelyeli soğanlı kısmını kaşıkla enginarların içine doldurun.


    *4 porsiyonluk maliyeti 10-11 TL. Enginar ve bezelyenin bollaştığı aylarda fiyatı daha da uygun olur. Enginarın tanesi 1-1.5 TL olduğunda fazlaca miktarda alıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Enginar sağlık değeri yüksek en kıymetli sebzelerden biridir.
    **Mayıs 2016 için geçerli maliyet hesabıdır.

    Yağlı ve kirli bulaşıkları sudan geçirme dönemine son! Siz yemeğinize odaklanın, zorlu yemek kirlerini Fairy'ye bırakın!

  Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapın

Ben 1 kere enginar yapmayı denedim, 40 dk. pişirdim yine de sert kaldı. Bu tarifte 15-20 dk. dk pişirme süresi var, az değil mi?

  • Şikayet et

Enginarı çok seven biri olarak teşekkürler.Hanımların sofralarını şendireceği lezzetlerden sadece biri, şimdiden ellere sağlık.

  • Şikayet et
Sporcu mu anne mi?
Sporcu mu anne mi?
5

Sporcu mu anne mi?

You have already participated to this slideshow