Zeytinyağlı taze fasulye

Zeytinyağlı taze fasulye

Klasik bir yemek ama farklı bir tat arıyorsanız, Gülhan Kara’dan zeytinyağlı taze fasülyeyi kaçırmayın!


Malzemeler 4 Kişilik

  • 750 gr taze fasulye
  • 2 kuru soğan
  • 3 adet olgun domates
  • 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker veya 2 adet kesme şeker
  • 2 su bardağı kadar su
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (en son üzeri için)
Registration

KadınlarBilir üyesi olun ve size özel fırsatlardan faydalanın!

Üye Ol

Hazırlanışı

  1. Taze fasulyeleri ayıklayıp ikiye üçe kesin. (uzunluklarına göre). Fasulyeler genişse uzunlamasına ikiye bölün. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.


  2. Kuru soğanı yemeklik veya piyaz doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. Üzerine tuz ve şeker ekleyip soğanları soteleyin. Üzerine fasulyeleri dizip en üste doğranmış domatesleri yayın.


  3. Karabiber ve yine biraz tuz serpip suyunu ilave edin. Kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin. Ilınınca üzerine sızma z.yağı gezdirip soğumaya bırakın.


    Yağlı ve kirli bulaşıkları sudan geçirme dönemine son! Siz yemeğinize odaklanın, zorlu yemek kirlerini Fairy'ye bırakın!

  Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapın

Sporcu mu anne mi?
Sporcu mu anne mi?
5

Sporcu mu anne mi?

You have already participated to this slideshow